За наградите

Top Shelf Music е основан през 2015 година с идеята да популяризира съвременната
българска и световна R&B, Soul и Фънк музика чрез платформата на онлайн радио/подкаст, чието предаване събира най-доброто и се представя на слушателя посредством авторски рубрики. Инициативата е създадена от фенове за фенове.

Основателите на идеята Виктор Анчев – Mr. V (професионален DJ и промоутър), Борислав Иванов (фен/слушател на този стил от 1990г.) и Александър Васев са подбудени именно от любовта си към музиката и това е техния главен стимул.

През 2017та година те организират концертът “The R&B Secrets”, в който участват едни от най-известните български музиканти и певци, които изнасят страхотен лайв на сцената на препълнен Sofia Live Club. Окрилени от успеха на първия концерт следват “The RnB Secrets 2” през 2018та и “The RnB Secrets 3” през трудната 2020 година, като енергията и интересът се запазват напълно както при първите два концерта.

Последния проект на Топ Шелф е организарания концерт на соул, джаз звездата Raul Midon, който стъпи на сцената на SOFIA LIVE CLUB на 28.10.2022 г.

Виктор Анчев - продуцент, създател и идеолог на наградите.
Александтр Васев - партньор

Снимка на Виктор Анчев - продуцент, създател и идеолог на наградите.и Александтр Васев - партньор
снимка © Анна-Мария Танчева

Идеята за сегашния ни проект “The R&B Awards”

През последните три години, поради редица фактори като финансиране от културни институции и други, българската РнБ и Соул музика е в подем като излизат не само нови млади артисти, но и се издава много качествена авторска аудио и видео продукция от утвърдени имена.

Тъй като нашата мисия е тясно свързана с успеха на артистите, ние решихме да организираме събитието “the RnB Awards” , което да популяризира и валидира техния труд и талант, същевременно да формира гилдия и критична маса. Всичко това, което е фундамент за една стабилна музикална сцена извън познатия поп.

Първата успешна церемония се проведе на 30 март 2022г в SOFIA LIVE CLUB и беше повратен момент в историята на новата ни музика, тъй като за първите път бяха раздадени статуетки в нишов стил. За втора поредна година наградите се осъществиха отново 3 май 2023. Третите годишни “Български RnB Награди” ще се проведат на 24.02.2024 г. в залата за събития “ПИРОТСКА 5”.

Събитието се осъществява с подкрепата на “ФОНД КУЛТУРА”.

Нашата Мисия

Мисията на "The R&B Awards" е да развива музикалния вкус на младите хора, като предлага и популяризира музикални стилове със значителна история и наследство през последните 60 години. По този начин се създава различна алтернатива за младежите, като се подчертава важността от стойностната музика и естетиката в тяхното образование и развитие.

Чрез организирането на тематични събития и мероприятия, "The R&B Awards" създава общност, която подкрепя и насърчава културното разнообразие и води към по-добър начин на живот.